Τι είναι στυλ;

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ τι πραγματικά είναι στυλ?

Είναι το να ακολουθείς την μόδα; Το να αντιγράφεις εικόνες; Το να κάνεις συνδυασμούς όπως τους προτείνουν οι δημιουργοί και τα καταστήματα; Το να είσαι κομψή; Ή μήπως στυλ είναι το να εκφράζεσαι μέσα από το ντύσιμο σου; Σίγουρα επέλεξες το τελευταίο σαν σωστή απάντηση. Και έχεις δίκιο!

 

Στυλ έχουμε όταν δεν χρειάζεται καν να μιλήσουμε σε κάποιον που δεν μας γνωρίζει για το ποιοι είμαστε. Όταν δεν χρειάζεται να πούμε με λόγια εάν έχουμε καλή διάθεση, εάν πηγαίνουμε στην δουλειά μας ή για διασκέδαση. Στυλ έχουμε όταν το ντύσιμό μας, μιλά από μόνο του. Όταν εκφράζει αυτό που είμαστε εκείνη την ημέρα, εκείνες τις ώρες, αυτό που αισθανόμαστε.

«Εάν ακολουθώ την μόδα έχω στυλ;». Μάλλον και σε αυτή την ερώτηση ξέρεις την απάντηση. Όλοι όσοι γνωρίζουν το αντικείμενο, υποστηρίζουν πως δεν πρέπει να ακολουθούμε την μόδα κατά γράμμα. Φυσικά και μπορούμε να υιοθετούμε στοιχεία της, αρκεί να μας ταιριάζουν και κυρίως πρέπει να τα προσαρμόζουμε στο δικό μας στυλ. Ο τρόπος ζωής , τα ενδιαφέροντα, τα ακούσματα, η καθημερινότητά μας είναι μερικοί από τους παράγοντες που μας κάνουν να επιλέγουμε τα ρούχα και τα αξεσουάρ μας, να τα φοράμε με τον δικό μας τρόπο και να εκφραζομαστε με το ντύσιμο μας.

Στυλ είναι το πρώτο πράγμα που προσέχει κάποιος σε έναν άλλον άνθρωπο, σε έναν άγνωστο στον δρόμο ή σε μία συγκέντρωση. Ο άνθρωπος με στυλ τραβά την προσοχή, κινεί το ενδιαφέρον. Είναι εκείνος που πάντα θα γυρίσουμε να κοιτάξουμε ακριβώς γιατί έχει το δικό του προσωπικό στυλ.

Και τι γίνεται με τους στυλίστες; Πιθανόν έχεις ήδη αναρωτηθεί. Στυλίστας είναι εκείνος που διαμορφώνει την εικόνα ενός ανθρώπου διαλέγοντας και προτείνοντας ρούχα για αυτόν και υπάρχει περίπτωση να διαμορφώσει και την συμπεριφορά και τον χαρακτήρα του πελάτη του, μέχρι ένα σημείο φυσικά. Είναι ένα επάγγελμα που υπάρχει εδώ και αρκετά χρόνια. Υπάρχουν άνθρωποι που λόγω επαγγέλματος, ελλείψει χρόνου ή επειδή δεν είναι απόλυτα σίγουροι για το τι τους ταιριάζει απευθύνονται σε έναν στυλίστα. Αυτό μπορεί να είναι θεμιτό, μέχρι κάποιο σημείο. Αλλά σίγουρα δεν είναι το προσωπικό τους στυλ το να τους ντύνει κάποιος άλλος. Επίσης, το γεγονός ότι κάποιος που έχει γνώσεις  γύρω από την μόδα και τις τάσεις δεν σημαίνει ότι, ντύνοντας κάποιον σύμφωνα με αυτές, του δίνει αληθινό στυλ.

 Και κάτι τελευταίο….Κομψότητα και Στυλ. Πολλοί μπερδεύουν την κομψότητα με το στυλ. Θεωρούν πως όταν ένας άνθρωπος είναι κομψός, έχει και στυλ. Είναι, όμως, δύο διαφορετικά πράγματα. Μπορεί να είσαι ντυμένος κομψά, χωρίς όμως να έχεις ένα ιδιαίτερο, δικό σου στυλ. Ένα κομψό ντύσιμο μπορεί να είναι ίδιο με πολλών άλλων. Αγοράζουμε ένα σετ, ένα κοστούμι, ένα φόρεμα, ένα σακάκι και τα φοράμε όπως ακριβώς μας τα προτείνει το κατάστημα ή ο σχεδιαστής. Το αποτέλεσμα έχει κομψότητα, δεν έχει όμως στυλ. Στυλ σημαίνει πως έχοντας ακόμη και ένα οικονομικό απλό ρούχο, μπορείς να κάνεις την διαφορά, προσθέτοντας λεπτομέρειες ανάλογα με την προσωπικότητά σου.

Μπορείς να αντιγράψεις ένα στυλ; Δύσκολα! Αλλά ακόμα και εάν γίνει, το αποτέλεσμα δεν είναι ποτέ το ίδιο με την εικόνα που αντιγράφουμε. Ειναι διαφορετικό το να πάρεις απλώς κάποιες ιδέες βλέποντας πασαρέλες, περιοδικά , τηλεοπτικές εκπομπές ή βίντεο και να τις προσαρμόσεις με τον δικό σου τρόπο στην εμφάνιση σου. Με την αντιγραφή, δεν αποκτάς στυλ. Το στυλ είναι καθαρά προσωπική υπόθεση. Αντιγράφοντας χάνεις την ταυτότητα σου.

Στυλ είναι η αύρα μας, η προσωπικότητα μας ακόμα και η κίνησή μας. Και φυσικά, το στυλ αφορά όλους, άντρες και γυναίκες! Οι stylish άνθρωποι κάνουν την διαφορά και είναι πάντα ξεχωριστοί!

 “Style is a way to say who you are without having to speak”

-Rachel Zoe-

Κλειώ & Αγγελική

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *