Πώς να διαλέξεις τα σωστά κοσμήματα για τον τόνο του δέρματός σου

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ γιατί κάποια κοσμήματα δεν σου ταιριάζουν καθόλου ενώ φαίνονται υπέροχα στη φίλη σου; Φταίει μόνο το στυλ και το γούστο ή μήπως συμβαίνει και κάτι άλλο; Όταν, λοιπόν, ενώ ένα κόσμημα σου αρέσει πολύ, ταιριάζει απόλυτα με τα ρούχα σου και την περίσταση δεν σου “κάθεται καλά” όσο κοιτάζεις τον εαυτό σου στον καθρέφτη, σκέψου ότι ίσως δεν είναι κατάλληλο για το χρώμα του δέρματός σου. Ναι, σωστά διάβασες. Το χρώμα του δέρματός σου παίζει καθοριστικό ρόλο και μπορεί να μην ταιριάζει με το χρώμα του κοσμήματος. Σε αυτό το άρθρο θα δούμε πως να διαλέξεις τα σωστά κοσμήματα για τον τόνο του δέρματός σου.

Διάβασε 5 ΣΤΥΛΙΣΤΙΚΑ ΛΑΘΗ

Πριν σου πούμε όμως ποια κοσμήματα σου ταιριάζουν, θα μιλήσουμε λίγο για το χρώμα ή τον τόνο του δέρματος. Και για να γίνουμε πιο συγκεκριμένες, θα μιλήσουμε για τον υποτόνο της επιδερμίδας σου. Ο υποτόνος είναι αυτός που καθορίζει τι σου ταιριάζει και τι όχι.

Ποιοι είναι οι υποτόνοι του δέρματος

Σκέψου ότι το δέρμα μας αποτελείται από δύο επίπεδα ή αλλιώς δύο στρώματα. Το πρώτο στρώμα, το εξωτερικό είναι το χρώμα, αυτό που βλέπουμε πρώτο. Το δεύτερο στρώμα είναι ο υποτόνος.

Ο υποτόνος μπορεί να είναι θερμός, δηλαδή κίτρινος, ψυχρός, δηλαδή ροζ ή ουδέτερος.

Βρες τον υποτόνο του δέρματός σου

Ο πιο εύκολος τρόπος για να καταλάβεις με βεβαιότητα ποιος υποτόνος είναι ο δικός σου είναι να κοιτάξεις τις φλέβες στο εσωτερικό του καρπού σου.

Εάν δείχνουν πράσινες, τότε ανήκεις στους θερμούς τόνους.

Όταν τις βλέπεις μπλε, τότε ανήκεις στους ψυχρούς τόνους.

Στην περίπτωση που δεν μπορείς να καταλάβεις και να ξεχωρίσεις το χρώμα τους τότε ο υποτόνος σου είναι ουδέτερος.

Πως να διαλέξεις κοσμήματα για τον τόνο του δέρματός σου

Ποια κοσμήματα σου ταιριάζουν σύμφωνα με τον δικό σου υποτόνο;

Ψυχρός υποτόνος: Τα κοσμήματα που σου ταιριάζουν περισσότερο είναι τα ασημί.

Θερμός υποτόνος: Τα χρυσά κοσμήματα δείχνουν υπέροχο στο δικό σου δέρμα.

Ουδέτερος υποτόνος: Είσαι τυχερή γιατί όλα τα χρώματα είναι ιδανικά για εσένα.

Τώρα γνωρίζεις ποια χρώματα σου ταιριάζουν περισσότερο και σε αναδεικνύουν επάνω σου. Ή μήπως όχι ακόμα; Υπάρχουν ακόμα κάποια στοιχεία της εμφάνισής σου που θα σου δείξουν πως να διαλέξεις τα σωστά κοσμήματα για το δέρμα σου. Η χρωματομετρία είναι η επιστήμη που μας δείχνει ποια χρώματα μας ταιριάζουν, λαμβάνοντας υπόψιν το χρώμα του δέρματος, τον υποτόνο, το χρώμα των μαλλιών και των ματιών. Η επιστήμη αυτή χωρίζει τις γυναίκες σε 4 κατηγορίες όπως και οι εποχες: την άνοιξη, το καλοκαίρι, το φθινόπωρο και τον χειμώνα. Έτσι, τα πράγματα γίνονται πολύ πιο συγκεκριμένα και ακριβή και μπορείς να διαλέξεις ακόμα πιο σωστά ποια κοσμήματα ταιριάζουν στον τόνο του δέρματός σου. Και αυτό δεν αφορά μόνο τα κοσμήματα αλλά και τα μαλλιά και τα ρούχα.

Διάβασε επίσης ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΙΔΑΝΙΚΑ ΣΚΟΥΛΑΡΙΚΙΑ ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ.

Πως να διαλέξεις τα σωστά κοσμήματα για τον τόνο του δέρματός σου

Οι 4 γυναίκες-εποχές

Η γυναίκα-χειμώνας

Ανήκεις σε αυτή την κατηγορία εάν οι υποτόνοι του δέρματός σου είναι ψυχροί, τα μαλλιά σου καστανά σκούρα ή μαύρα και τα μάτια σου καστανά σκούρα, μαύρα, γκρι ή ανοιχτά μπλε.

Τα χρώματα που σου ταιριάζουν είναι οι σκούρες αποχρώσεις, όπως μπλε,κίτρινο, μαύρο, γκρι, μωβ, κερασί, σμαραγδί. Σου πηγαίνουν πολύ και οι πολύ ανοιχτές αποχρώσεις, όπως λευκό, ανοιχτό ροζ, ανοιχτό γκρι και του πάγου, ανοιχτό μπλε. Και στα κοσμήματα διάλεξε ασημί μέταλλα με πέτρες σε αυτά τα χρώματα.

Εάν είσαι γυναίκα χειμώνας απόφυγε πορτοκαλί, χρυσό κίτρινο, μπεζ, κυπαρισσί, ζεστό καφέ, πορτοκαλοκόκκινο.

Λαμπερή ατσάλινη αλυσίδα

Η γυναίκα- άνοιξη

Είσαι γυναίκα-άνοιξη όταν οι υποτόνοι του δέρματός σου είναι θερμοί και έχεις μαλλιά σε ανοιχτό καστανό, ξανθό μέλι με χρυσές ή χάλκινες αντανακλάσεις. Τα μάτια σίγουρα είναι πράσινα, μπλε, φουντουκί ή ανοιχτά καστανά.

Ως γυναίκα-άνοιξη δείχνεις υπέροχη με ζεστά και φωτεινά χρώματα όπως πορτοκαλί, καμηλό, κιτρινοκόκκινο, μπλε, πράσινο και ροζ.

Τα κοσμήματα που σου ταιριάζουν έχουν χρυσό, ροζ χρυσό ή χάλκινο μέταλλο και πέτρες στα παραπάνω χρώματα.

Δυστυχώς όλα τα σκούρα χρώματα όπως μαύρο και πολύ σκούρο γκρι δεν σου ταιριάζουν καθόλου.

Πως να διαλέξεις κοσμήματα για τον τόνο του δέρματός σου

Η γυναίκα-καλοκαίρι

Ο υποτόνος της επιδερμίδας σου είναι ψυχρός προς το ροζ; Τα μαλλιά σου είναι ανοιχτά ξανθά ή καστανά; Τα μάτια σου μπλε, πράσινα, γαλαζοπράσινα ή γκρι; Τότε ανήκεις στο καλοκαίρι.

Ιδανικά χρώματα για εσένα είναι τα παστέλ όπως dusty pink, λεβάντα, γαλάζιο και aqua αλλά και πιο σκούρες αποχρώσεις, όπως κόκκινο του κρασιού, δαμασκηνί, μπλε-γκρι και το μπλε ρουά.

Στα κοσμήματα φόρεσε ασημί αλυσίδες και πέτρες σε όλα τα παραπάνω παστέλ και σκούρα χρώματα.

Τα ζεστά χρώματα όπως καφέ, μπεζ, πορτοκαλί αλλά και οι πολύ φωτεινές αποχρώσεις είναι ό,τι πρέπει να αποφύγεις.

Πως να διαλέξεις κοσμήματα για τον τόνο του δέρματός σου

Η γυναίκα-φθινόπωρο

Είσαι γυναίκα-φθινόπωρο; Τότε ο υποτόνος του δέρματός σου είναι θερμός, τα μαλλιά σου καστανά ή κόκκινα με χρυσές ή χάλκινες ανταύγειες και τα μάτια σου καστανά σκούρα, μελί ή πράσινα.

Σου ταιριάζουν τα γήινα και φθινοπωρινά χρώματα χρώματα, όπως κυπαρισσί, πορτοκαλί, καφέ, χρυσό, χάλκινο, κίτρινο χρυσό. Το ίδιο και στα κοσμήματα.

Μην επιλέξεις μπλε, γκρι, μωβ, φούξια, παστέλ χρώματα και λευκό γιατί θα δείξουν πολύ λάθος πάνω σου.

Ανανέωσε την εμφάνισή σου The Art Line

Τώρα σίγουρα ξέρεις πολύ καλά πώς να διαλέξεις τα σωστά κοσμήματα για τον τόνο του δέρματός σου σύμφωνα με τα χρώματά σου. Αλλά φυσικά όλα είναι θέμα και προσωπικού γούστου. Μπορεί να λατρεύεις ένα κόσμημα, να το φοράς συνέχεια, να είναι το αγαπημένο σου αλλά να μη “συμφωνεί” με τα παραπάνω. So what? Όταν κάτι μας αρέσει πολύ, δεν χρειάζεται να μας δεσμεύει. Το σημαντικό είναι η εμφάνισή μας να έχει ισορροπία και να αρέσουμε πρώτα εμείς στον εαυτό μας!

Πως να διαλέξεις κοσμήματα για τον τόνο του δέρματός σου

Δες όλη τη νέα μας συλλογή εδώ.

Λατρεύεις και εσύ τα κοσμήματα; Βρες μας στα social media. Ακολούθησέ μας στο instagram ή κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook για να μαθαίνεις τα καλύτερα στυλιστικά tips.

Κλειώ & Αγγελική

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *