Σκουλαρίκια, το αγαπημένο κόσμημα.

Η λέξη “σκουλαρίκι” προέρχεται από την εποχή της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας. Τα φορούσαν οι σχολάριοι, ένα επίλεκτο σώμα του στρατού και συμβόλιζαν το αξίωμά τους.

Η ιστορία τους όμως ξεκινά από την εποχή του χαλκού σύμφωνα με σχετικά ευρήματα. Τα σκουλαρίκια είχαν θρησκευτικό ή μαγικό χαρακτήρα, ανάλογα με την ιστορική εποχή και τον λαό που τα χρησιμοποιούσε.

Το σχήμα τους ήταν αρχικά στρογγυλό, δήλαδή ένας κύκλος. Πολύ αργότερα άρχισαν να τους δίνουν διάφορα σχήματα.

Μέχρι και σήμερα, τα σκουλαρίκια είναι ένα από τα πιο αγαπημένα κοσμήματα. Οι επιλογές είναι αμέτρητες: μικρά, μεγάλα, κλασικά ή σε πολύ μοντέρνα γραμμή, κοντά ή μακριά, γεωμετρικά, με σύμβολα, από μέταλλα ή από άλλα υλικά, με πέτρες, με κρύσταλλα, με πέρλες, απλά ή πολύ εντυπωσιακά. Τα σκουλαρίκια υπάρχουν σε όλες τις προσωπικές συλλογές γυναικών αλλά και πολλών αντρών.

Τα σκουλαρίκια υπάρχουν σε πολύ μεγαλη ποικιλία. Εσύ καλείσαι να επιλέξεις τα σχέδια που σου αρέσουν, αρκεί να είναι κατάλληλα για εσένα. Το ιδανικό για εσένα ζευγάρι χρειάζεται να έχει το σωστό μέγεθος και σχήμα για το πρόσωπό σου, το στύλ σου και το χρώμα τους να ταιριάζει με αυτό του δέρματός σου.

Τα σκουλαρίκια που μπορείς να φορέσεις από το πρωί μέχρι το βράδυ, πρέπει να έχουν απλά σχήματα, να είναι μικρά και αρκετά διακριτικά. Στην περίπτωση όμως που έχεις μακριά ή πολύ σγουρά μαλλιά, διάλεξε κρίκους ή κρεμαστά σκουλαρίκια, ώστε να φαίνονται.

Minimal σκουλαρίκια

Για το απόγευμα, μπορείς να διαλέξεις κάτι μεγαλύτερο, κρεμαστό, μεγαλύτερους κρίκους, κάτι πιο λαμπερό.

Και τέλος, για το βράδυ, φόρεσε μεγάλα, λαμπερά, εντυπωσιακά σκουλαρίκια, με πέτρες, στρας, που προσθέτουν πολυτέλεια και πολλή λάμψη.

Συνδύασε λοιπόν ανάλογα με το στύλ σου, με το σύνολο που φοράς, με την ώρα και την περίσταση, το ιδανικό για εσένα ζευγάρι και δώσε λάμψη στο πρόσωπό σου!

Μπορείς να δεις όλη μας τη συλλογή σε σκουλαρίκια εδώ.

Τhe Art Line
Κλειώ & Αγγελική

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *