Μενταγιόν: Το κόσμημα που θέλεις

Rich results on Google's SERP when searching for "μενταγιόν"

Η ιστορία του

Το μενταγιόν ήταν ήδη γνωστό από την προϊστορία όταν ο άνθρωπος το φορούσε σαν φυλαχτό. Πολύ αργότερα φορέθηκε και ως κόσμημα έχοντας καθαρά διακοσμητικό ρόλο.

Από την αρχαιότητα ακόμα, μενταγιόν φορούσαν όχι μόνο οι γυναίκες αλλά και οι άντρες σαν φυλαχτό, κυρίως όμως σαν σύμβολο εξουσίας. Μενταγιόν με συμβολικό χαρακτήρα φορούσαν οι βασιλείς, οι ιερείς και οι πολεμιστές.

Οι αρχαίοι Αιγύπτιοι φορούσαν το σύμβολο του Ήλιου. Οι Βίκινγκς ως πολεμικός λαός που ήταν, είχαν μενταγιόν σε σχήμα τσεκουριού.

Συμβολισμοί

Στη σημερινή εποχή ένα μενταγιόν μπορεί να έχει και καθαρά θρησκευτικό χαρακτήρα: σταυρός, εικόνα του Χριστού, της Παναγίας ή κάποιου αγίου, όπως επίσης ένα αστέρι.

Μπορεί επίσης να είναι προσωποποιημένο έχοντας χαραγμένο ένα αρχικό γράμμα, ένα όνομα, το δικό μας ή κάποιου αγαπημένου προσώπου. Ή ακόμα μία σημαδιακή για εμάς, ημερομηνία.

Εάν το μενταγιόν ανοίγει, μπορεί να περιέχει μία φωτογραφία ενός αγαπημένου προσώπου. Τα πρώτα μενταγιόν- φωτογραφοθήκες εμφανίστηκαν στην Ευρώπη κατά τον 16ο αιώνα. Περιείχαν το φιλοτεχνημένο στο χέρι πορτραίτο κάποιου αγαπημένου προσώπου, λίγο άρωμα, ένα αποξηραμένο λουλουδάκι που μία κυρία κρατούσε για ενθύμιο.

Σε κάποιες ιδιαίτερες περιπτώσεις περιείχαν ακόμα και μία ποσότητα από κάποιο δηλητήριο.

Επειδή ένα μενταγιόν κρέμεται κοντά στην καρδιά, πιστεύεται πως ενδυναμώνει τα συναισθήματα του ανθρώπου που το φορά.

Εάν το μενταγιόν έχει ημιπολύτιμους λίθους, συχνά πιστεύεται πως η ενέργεια του κάθε λίθου πολλαπλασιάζεται όταν το φορά κάποιος και δημιουργεί ένα δίχτυ προστασίας από κάθε κακή ενέργεια.

Υπάρχει μεγάλη ποικιλία σε διαφορετικά σχήματα ώστε να επιλέξει κάποιος το μενταγιόν που του ταιριάζει: σταυρός, εικόνα, καρδιά, μάτι, ήλιος, μισοφέγγαρο και οι επιλογές είναι αμέτρητες. Υπάρχουν και τα μενταγιόν που αποτελούνται από ημιπολύτιμη πέτρα και που μπορείς να διαλέξεις αυτή που θέλεις, ανάλογα με την ιδιότητά της.

Πως να φορέσεις το μενταγιόν σου με στυλ

Είτε έχεις ένα καινούργιο κομμάτι είτε ένα παλιό, ακόμα και κειμήλιο, μπορείς να το εντάξεις στην καθημερινότητά σου. Ας δούμε τρεις τρόπους για να το φορέσεις:

Μενταγιόν με αλυσίδα

Μία απλή, σκέτη συνδυασμένη με ένα λίγο πιο μακρύ μενταγιόν είναι ιδανική επιλογή για μία πρωινή εμφάνιση.

Μενταγιόν και μαργαριτάρια

Φορώντας μία σειρά μαργαριτάρια μαζί με το μενταγιόν σου δίνεις vintage χαρακτήρα στην εμφάνισή σου.

Μενταγιόν και αλυσίδα με charms

Για μία εντυπωσική εμφάνιση συνδύασε το μενταγιόν σου με ένα κολιέ αποτελούμενο από αλυσίδα με πολλά κρεμαστά στοιχεία. Είναι σίγουρο ότι δεν θα περάσεις απαρατήρητη!

Ακόμα και εάν δεν φοράς πολλά κοσμήματα, είναι σίγουρο πως έχεις τουλάχιστον ένα μενταγιόν στη συλλογή σου.

Συνδιάζοντάς το έξυπνα μπορείς να δημιουργήσεις πολλά διαφορετικά σύνολα που θα στολίσουν κάθε σου εμφάνιση από το πρωί στη δουλειά έως το βράδυ για ποτό.

Κλειώ & Αγγελική

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *