Η καρδιά ως σύμβολο: Η ιστορία της

Rich results on Google's SERP when searching for "μενταγιόν"

Η καρδιά είναι από τα πιο γνωστά και αναγνωρίσιμα σύμβολα σε όλον τον κόσμο. Συμβολίζει την αγάπη, τον έρωτα, την στοργή και την τρυφερότητα. Συνδέεται με συναισθήματα όπως η χαρά και η συγκίνηση.

Σύμβολα που απλώς μοιάζουν με την καρδιά όπως τα φύλλα του κισσού, χρησιμοποιήθηκαν κατά τη μυκηναϊκή, τη ρωμαική, και τη μινωική εποχή. Αλλά και οι Ετρούσκοι και οι Βουδιστές ( π.Χ. ) χρησιμοποίησαν στην τέχνη τους σύμβολα που μοιάζουν με την καρδιά.

Από τον 13ο αιώνα, την συναντάμε συχνά σε έργα τέχνης. Ας μην ξεχνάμε και τα χαρτιά της τράπουλας ένα από τα σύμβολα της οποίας είναι η καρδιά.

Περνώντας τα χρόνια, φτάνουμε στον 19ο αιώνα κατά τον οποίο το σχήμα της καρδιάς όπως το γνωρίζουμε όλοι, καθιερώθηκε πλέον παγκόσμια και έγινε ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα σύμβολα. Το σχήμα καρδιά χρησιμοποιείται πολύ μέχρι και σήμερα σε κοσμήματα.

Μενταγιόν, μικρά κρεμαστά στοιχεία για βραχιόλια, σκουλαρίκια και δαχτυλίδια με το σχήμα της καρδιάς, ένα από τα πιο αγαπημένα σύμβολα όλου του κόσμου.

Είναι τόσο αναγνωρίσιμο που ακόμα και εάν το ρήμα “αγαπώ” αντικατασταθεί σε μία πρόταση από μία καρδιά, θα το καταλάβουν όλοι.

Πολλοί είναι εκείνοι που πιστεύουν πως η καρδιά του σύγχρονου ανθρώπου έχει σε μεγάλο βαθμό παγώσει και σκληρύνει. Η καρδιά όμως πρέπει να είναι ζεστή, γεμάτη συναίσθημα και μόνο τότε θα αποκτήσει ξανά ” γνώση “, δηλαδή ” σοφία “. Η σοφία της καρδιάς είναι ένα θαύμα που θα πρέπει όλοι να το ζούν. Ή να το θυμηθούν.

Κλειώ & Αγγελική

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *